Om oss

M29 är ett arbetsintegrerande socialt företag som arbetar med företagsutveckling i nära samarbete med Sigtuna Hantverkshus, Service i Sigtuna samt Café Nyfiken och Kulturcaféet. M29 har även en roll som inkubator åt de sociala entreprenörer som vill komma igång med egen verksamhet.

Syftet med vår verksamhet är att skapa meningsfullt arbete för personer som av olika skäl har svårigheter att komma in på arbetsmarknaden. Med handledarstöd utifrån individens arbetshinder försöker matcha varje individs styrkor och kunskaper mot marknadens behov av produkter och tjänster, för att på så sätt skapa anställningsmöjligheter. Vi tar för närvarande in personer som ingår i Arbetsförmedlingens Jobb- och utvecklingsgarantins förstärkta arbetsträning samt arbetsrehabilitering såsom arbetsträning eller arbetsbedömning.

Man kan säga att de arbetsintegrerande sociala företagen har dubbla affärsidéer genom att:

  • Integrering i arbetsliv och samhälle på uppdrag av Arbetsförmedlingen eller kommuner
  • Sälja varor och/eller tjänster till privatpersoner, företag och organisationer

Många av dom som kommer till oss via Arbetsförmedlingen eller kommunen känner en trygghet i att få delta i en anpassad verksamhet där man kan få bidra med 100% av sin egen förmåga.

För att skapa anställningsmöjligheter för dessa personer måste säkra våra intäkter genom att hitta nya kundsegment och antingen hitta befintliga behov på marknaden och/eller skapa nya som vi kan möta med vår kompetens. Detta stärker även företaget och ger en långsiktig trygghet för dom anställda.

Läs mer om socialt företagande på sofisam.se

Resursen #1

Läs senaste numret av vårt magasin

Vi samarbetar med